plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bravčové rezne NEOBAĽUJTE vo vajci a strúhanke, urobte ich takto: Kúzlo je v jednej ingrediencii!

Garantujeme vám, že takéto bravčové rezne ste ešte nejedli. Urobte ich takto a nebudete ľutovať - fantastický recept na vylepšené bravčové rezne.

Urobte bravčové rezne takto a nebudete ľutovať – fantastický recept na vylepšené bravčové rezne.

 

 

Bravčové rezne sú absolútnou samozrejmosťou každej slávnostnej hostiny.

Podľa mnohých je najlepšia, samozrejme, klasická verzia, t.j. obaľovaná a podávaná so zemiakmi a šalátom.

 

 

Keď vás omrzia tradičné bravčové rezne, je čas na experimenty v kuchyni. Zabudnite na bežné obkladanie strúhankou, múkou a vajcom.

Máme pre vás niečo, čo bude hitom každej oslavy a rodinného stretnutia.

Vylepšené bravčové rezne

 

 

Tajomstvom týchto rezňov je lístkové cesto.

Namiesto obaľovania ho v ňom len jednoducho upečte.

Výroba vlastného lístkového cesta je pomerne zdĺhavá, no našťastie dnes už tento lacný produkt kúpite v každom supermarkete.

 

 

Príprava je skutočne jednoduchá – stačí vyvaľkať, poukladať ochutené rezne, zabaliť a hodiť do rúry.

Na prípravu tohto jedla použite nasledujúci recept:

Potrebujeme:

1 kilogram bravčového karé

200 g surovej údenej slaniny (voliteľné)

2 balenia hotového lístkového cesta

1 vajce

horčica

soľ

korenie

Postup:

Karé umyjeme a osušíme.

 

 

 

Potom ho nakrájajte na plátky – z jedného kilogramu mäsa by ste mali získať 8 až 10 rezňov.

Každý plátok naklepte tĺčikom (nezabudnite mäso prikryť fóliou – ušetríte si tak čistenie).

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Potom mäso potrieme horčicou.

Odporúčame použiť v tomto recepte francúzsku horčicu.

Slaninu nakrájame na tenké plátky.

 

 

Uložte 2 plátky na každý plátok.

Lístkové cesto rozvaľkáme (alebo použijeme rozvaľkané cesto).

Rezne položte na jeden plát cesta a prikryte ich druhým.

 

 

Potom pomocou ostrého noža vykrajujeme zabalené rezne.

Nezabudnite si nechať okolo mäsa trochu cesta, aby sa spojilo.

Nakoniec okraje zabalených renov ozdobíme a zároveň zatlačíme vidličkou.

 

 

Rozbite vajíčko v miske.

Každý rezeň v cestíčku potrieme vajíčkom.

Pripravené bravčové rezne poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia.

Pečieme cca 20 minút, prípadne podľa potreby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes