Vynikajúci rýchly obed z youtube – bravčové rezne na prírodno s maslom a cesnakom. Sú vynikajúce a hneď hotové.
Potrebujeme:
6 plátkov bravčového karé
8 strúčikov cesnaku
1 veľká cibuľa
3/4 l mäsového vývaru
olej
soľ
korenie
múka hladká
Postup:
Bravčové plátky karé bez naklepania len na krajoch zľahka narežeme, aby sa nám mäso nekrútilo.
Z oboch strán osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
V kastróle si rozohrejeme trochu oleja, na ktorom osmažíme do zlatej farby najemno nakrájanú cibuľu.
Okorenené mäso potom sprudka orestujeme z oboch strán. Podlejeme vývarom asi do 3/4 mäsa a zľahka dusíme do mäkka.
Omáčku môžeme podľa chuti zahustiť studeným francúzskym maslom (múka / maslo 1: 1) a necháme 10 minút prevariť.
Podávame s opečeným zemiakmi a „volským okom“.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)