Čo myslíte, ako asi chutí bravčové pliecko s knedľou pripravené podľa starých ČSN noriem?
Chutí skutočne famózne, o čom sa môžete koniec-koncov presvedčiť aj sami.
Ak si chcete pripomenúť spomienku na starú závodnú alebo školskú jedáleň, tak už neváhajte ani sekundu a pustite sa do prípravy tejto legendárnej pochúťky.
Legendárny recept na lahodné bravčové plece z youtube kanála Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
1 kg bravčového pliecka
200 g cibule
50 g rajského pretlaku
80 g mrkvy a zeleru
50 g nakladaných uhoriek
80 g hladkej múky
500 g mlieka
40 g konzervovaného hrášku
100 g smotany na varenie
soľ
citrónovú šťavu
Postup:
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Bravčové pliecko zviažeme špagátom (viď video).
Mäso dôkladne osolíme zo všetkých strán.
Do hrnca na sporáku nalejeme olej.
Pridáme cibuľu a smažíme dozlatista.
Potom pridáme mäso a osmažíme z oboch strán do zlatista.
Pridáme pretlak, premiešame a chvíľu restujeme. Podlejeme vodou a zamiešame.
Prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 2 hodiny do mäkka.
Počas dusenia mäso obraciame a v prípade potreby dolievame vodu.
Ošúpanú mrkvu, zeler a uhorky nakrájame na kocky.
Po uplynutí doby vyberieme mäso z hrnca a vodu odvaríme na tuk.
Do zmesi v hrnci pridáme múku a dobre premiešame.
Nalejeme vodu, metličkou vymiešame a necháme povariť.
Potom nalejeme mlieko a zamiešame.
Nakoniec pridáme soľ a citrónovú šťavu podľa chuti.
Omáčku precedíme cez sitko do samostatného hrnca.
Pridáme nakrájanú zeleninu, hrášok, zamiešame a varíme 10 minút.
Z bravčového mäsa odstránime špagát a nakrájame na plátky.
Do hrnca s omáčkou nalejeme smotanu a zamiešame.
Omáčku chvíľu povaríme a servírujeme spolu s mäsom a knedľou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: