Je výborný, ale pritom nie je vôbec zložitý. Vyskúšajte ho a uvidíte, že s ním budete žať veľký úspech!
Potrebujeme:
5 vaječných bielkov
200 g kr. cukru
160 g mletých vlašských orechov
2 lyžice hladkej múky
Štipku soli
Na krém:
5 žĺtkov
150 g kr. cukru
500 ml mlieka
2 lyžice múky
1 bal. vanilkového cukru
200-250 g masla
Strúhanú čokoládu
Postup:
Orechy zmiešame s múkou. Bielky ušľaháme so soľou na tuhý sneh. Nakoniec sypkú zmes opatrne vmiešame do snehu. Väčší plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme olejom, aby sa cesto nelepilo a nevrstvíme naň cesto – rovnomerne. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút. Kedže v ceste nie je prášok na pečenie, neotvárame rúru.
Cesto necháme vychladnúť a potom ho nakrájame na 4 rovnaké časti – môžete nakrájať aj na tri časti, ale zákusok bude nižší.
Na krém: V miske zmiešame žĺtky, mlieko, cukor, múku, vanilku a dobre premiešame – všetky prísady musia mať izbovú teplotu. Preložíme na slabý plameň a za neustáleho miešania uvaríme hustý krém. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. V samostatnej miske si našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého krém.
Teraz ostáva už len poskladať zákusok. Medzi pláty cesta navrstvíme krém. Časť krému si môžeme odložiť bokom a dozdobiť vrch zákusku. Nakoniec môžete ešte posypať nadrobno nasekanými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)