plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez vyprážania a vyčerpávajúceho varenia: Túto lahodnú večeru pripravujem pravidelne!

Vynikajúci šťavnatý pokrm z kapusty a mletého mäsa.

Jednoduché jedlo, ktoré máte hotové za chvíľku a pripraviť ho zvládne aj úplný začiatočník.

 

 

Výborný recept na zapekanú lahôdku z youtube kanála Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук.

Potrebujeme:

1/2 kapusty

2 mrkvy

2 vajcia

1/2 ČL soli

500 g mletého mäsa

1 PL rastlinného oleja

korenie a soľ podľa chuti

100 g strúhanky

100-150 g syra

 

 

Postup:

Kapustu na drobno nasekáme a pridáme do misky.

Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu.

 

 

Pridáme vajcia.

Ďalej pridáme soľ, obľúbené korenie podľa chuti.

Dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme mleté mäso a strúhanku.

Dôkladne premiešame.

 

 

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Papier potrieme olejom.

 

 

Zmes nanesieme na plech.

A rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 220°C.

 

 

Po uplynutí doby posypeme jedlo strúhaným syrom.

Plech vložíme späť do rúry.

Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 220°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes