Prekvapte svojich blízkych a pripravte si úžasný a zároveň ľahký a rýchly dezert, ktorý vám spríjemní aj ten najtemnejší deň. Toto je jeden z tých receptov, ktoré určite musíte mať vo svojom zápisníku.
Potrebujeme:
Mlieko – 500 ml
Vanilkový puding – 2 balenia
Vanilkový cukor – 1 balenie
Maslo – 200 g
Práškový cukor – 2 lyžice
Smotana na šľahanie – 300 ml
Stužovač do šľahačky – 1 balenie
Práškový cukor – 2 lyžice
Želatína – 1 balenie
Voda – 100 ml
Sušienky maslové- asi 45 ks
Karamelové kondenzované mlieko – 1 plechovka
Tmavá čokoláda – 50 g
Káva na pokropenie sušienok
Postup:
Najskôr uvarte puding.
Odmerajte 100 ml mlieka do pohára a rozmiešajte v ňom pudingový prášok.
Zvyšné mlieko nalejte do hrnca, pridajte vanilkový cukor a priveďte do varu.
Potom pridajte puding rozmiešaný v mlieku a za stáleho miešania povarte asi 2 minúty, kým puding nezhustne.
Potom odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Potom jemne vmiešajte maslo a oba krémy spojte.
Pripravte si vhodný podnos, ktorý môžete vyložiť papierom na pečenie a na jeho dno položiť základňu zo sušienok 5 × 3.
Sušienky pokvapkáme kávou.
Na základňu rozotrieme silnú vrstvu karamelového kondenzovaného mlieka a položíme naň druhú vrstvu sušienok.
Potom polejte krémom a rovnomerne rozložte po celej ploche.
Na puding dáme opäť vrstvu sušienok, opäť pokvapkáme kávou.
Nakoniec si pripravte šľahačku.
Pripravte si želatínu podľa pokynov na obale.
Šľahačku nalejeme do hlbšej misy, pridáme práškový cukor, stužovač a elektrickým šľahačom šľaháme, kým nezískame pevnú penu.
Potom pridáme rozpustenú želatínu a dobre premiešame.
Potom koláč polejeme šľahačkovou zmesou, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche poslednej vrstvy sušienok.
Čokoládu nastrúhame na strúhadle a rovnomerne posypeme celú vrstvu šľahačkou.
Potom pripravený koláč odložíme na minimálne 3 až 4 hodiny do chladničky, aby dobre stuhol a sušienky zmäkli.
Môžete podávať so šálkou čaju alebo dobrej kávy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)