Na to, aby ste pripravili vynikajúcu tortu, už nemusíte ani zapínať rúru.
Stačí, ak budete postupovať podľa tohto jednoduchého receptu a všetci budú nadšení.
Torta vyzerá ako z cukrárne a jej príprava je veľmi jednoduchá.
Tento recept z portálu souspark si určite uložte!
Potrebujeme:
Na sušienkový základ:
110 g sušienok
60 g masla
Na jednu vrstvu:
2 banány
200 g šľahačkovej smotany
10 g želatíny + 50 ml vody
2 PL citrónovej šťavy
400 g smotanového syra alebo tvarohu
5 PL práškového cukru
vanilín
Na druhú vrstvu:
10 g želatíny + 50 ml vody
200 ml vody
2 PL citrónovej šťavy
3 PL kryštálového cukru
2 banány
Postup:
Sušienky si pomelieme na omrvinky.
Polejeme ich rozpusteným maslom.
Dobre premiešame, aby vzniklo cesto.
To natlačíme do tortovej formy a odložíme do chladničky.
Na každú vrstvu treba dať najskôr napučať želatínu na 10 minút do vody.
Potom ju rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.
Banány si nakrájame na plátky a šľahačkovú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Ponorným mixérom vyšľaháme aj smotanový syr (mascarpone) alebo tvaroh.
Následne ho zmiešame so šľahačkou, želatínou a vyšľaháme dohladka.
Na sušienkovú vrstvu dáme plátky banánov a zalejeme krémom.
Odložíme do chladničky na 40 minút.
Teraz si zmiešame všetky suroviny na druhú vrstvu, okrem banánov.
Takisto pridáme napučanú želatínu a vyšľaháme dohladka.
Rozložíme banány, navrstvíme hmotu a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Po stuhnutí odstránime formu a uvidíte, aký krásny dezert vám vznikne.
Navyše je aj veľmi lahodný.
Dobrú chuť!