plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babička ma naučila pripravovať tento dezert: Žiadna rúra, žiadna múka a hotový je za chvíľu!

Nenáročný a rýchly recept na šťavnatý dezert s piškótami.

Lahodná pochúťka, ktorú si okamžite zamilujete.

 

 

Úžasný recept na rýchly krémový dezert z youtube kanála Immer Appetitlich.

Potrebujeme:

1 šálka=240 ml

200 g piškót

1 šálku mlieka

rastlinný olej

2-3 banány

1 žĺtok

1 ČL vanilkového extraktu

120 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

200 ml smotany na šľahanie (4/5 šálky)

90 g kukuričného škrobu (3/4 šálky)

1 l mlieka (4 šálky + 1/4 šálky)

150 g horkej čokolády

Postup:

Na formu na dezert naukladáme piškóty.

Odkrojíme vyčnievajúce okraje.

 

 

Potom piškóty namočíme v miske s mliekom.

Naukladáme ich späť do formy.

 

 

Okraje z vnútornej strany formy namažeme olejom.

Banány ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska.

A naukladáme na piškóty.

 

 

Do hrnca pridáme žĺtok a vanilkový extrakt.

Nasypeme cukor a pridáme smotanu.

 

 

Pridáme škrob.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Do zmesi nalejeme mlieko a premiešame.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Za stáleho miešania varíme na strednom ohni až do varu.

 

 

Pridáme čokoládu.

Miešame, kým sa neroztopí.

Čokoládový krém nalejeme do formy.

 

 

Piškóty namočíme v mlieku a poukladáme ich na vrch dezertu.

Dezert vložíme na tri hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes