Takto som sa naučila robiť rezne už pred rokmi v reštaurácií.
Náš šéf, bol svojimi rezňami vyhlásený po celom okolí.
Trik spočíva v tom, že nepoužíval klasický trojobal.
Namiesto neho ponoril rezne pred vyprážaním do jednoduchej marinády a potom jednoducho obalil v sypkej zmesi.
Výsledkom sú úžasne šťavnaté a jemné rezne.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé alebo kuracie prsia
soľ
korenie čierne mleté
korenie na mäso
Na marinádu:
3 stredné vajcia
2 polievkové lyžice studenej vody (môže byť aj minerálka)
Ďalej:
strúhanka
múka
bravčová masť – na vyprážanie
Postup:
Pomocou paličky rozklepeme mäso (v mojom prípade kuracie prsia) z oboch strán.
Môžete samozrejeme použiť aj iný druh mäsa (bravčové, teľacie…).
Každý rezeň dobre okoreníme (soľ, korenie, prípadne korenie na mäso alebo kuracie mäso pre extra chuť).
Preložíme do hlbokej misy.
3 celé vajcia rozšľaháme s 2 lyžicami studenej vody (pomer na 1 kg mäsa).
Niektorí ľudia používajú perlivú vodu, mlieko alebo obyčajný jogurt.
Osobne používam obyčajnú „vodu z vodovodu“, rovnako to robili aj v spomínaje reštaurácii.
Touto zmesou zalejeme rezne v miske tak, aby sa dostala aj medzi plátky mäsa a dôkladne ich prikryla.
Misku prikryjeme tanierom.
Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Ideálne je pripraviť rezne večer a nechať ich namočené vo vaječnej zmesi cez noc v chladničke.
Plátky mäsa absorbujú takmer celé vajce – vďaka tomu budú šťavnaté.
Potom rezne obalíme hladkej múke zmiešanej so strúhankou.
Pre mňa sú pomery 1: 1, zamiešané „od oka“.
Nepoužívam samotnú strúhanku, pretože veľmi saje tuk z panvice, zmiešaním s múkou dochádza k menšej absorpcii tuku.
Už nie je potrebné používať ďalšie vajce na obaľovanie!!!
Potom už len rýchlo opečieme z oboch strán na prudkom ohni (mäso vtedy nestráca šťavnatosť).
Potom už len dopečieme na miernom ohni. Nenechávame na panvici zbytočne dlho, aby mäso nestvrdlo.
Rezne podávame s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovým šalátom, alebo varenými zemiakmi.
Na smaženie odporúčam použiť bravčovú masť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)