Úplne najjednoduchšie cesto na roládu. Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale.
Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžíc polohrubej muky
5 lyžíc kryštálového cukru
Ďalej: štipka soli, džem
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, po lyžiciach pridáme do snehu cukor a keď sa rozpustí a sneh je tuhý, prestaneme šľahať.
Do snehu pridáme žĺtky, zľahka prešľaháme a potom pomocou cukrárskeho jazyka ručne vmiešame múku.
Plech na pečenie si vystelieme papierom, nalejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Upečené cesto necháme asi 5 minút postáť a stočíme spolu s papierom. Necháme zatočenú vychladnúť (položíme ju tak, aby bol spoj na spodku rolády). Vychladnutú roládu roztočíme, papier zložíme natrieme a opäť stočíme. Podávame nakrájané na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.
foto: reprofoto kiloretete.ro