Už ste niekedy ochutnali chrumkavé vajce? Je to skutočná delikatesa, ktorá predstavuje celkom nový spôsob úpravy vajec. Neváhajte a vyskúšajte ich aj vy, skvele sa hodia napríklad k zeleninovému šalátu.
Potrebujeme:
3-4 šálky strúhanky
Čerstvé bylinky (petržlen, tymian…)
3 – 4 vajcia
1 vajce
Trochu mlieka
Hladkú múku
Postup:
Môžeme použiť bežnú strúhanku z obchodu a zmiešať ju so sušenými bylinkami podľa chuti, alebo si pripaviť čerstvú z niekoľkých krajcov staršieho chlebíka a čerstvých byliniek.
Vajcia pripravíme tak, že ich rozbijeme a krátko necháme vo vriacej vode – ako klasické stratené vajcia (jednoduchý trik, ako ich pripraviť nájdete TU).
Potom vajcia vyberieme z vody, preložíme na kuchynskú utierku, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
Pripravíme si klasický trojobal: rozšľahané vajce zmiešame s múkou – môžeme osoliť a okoreniť, hladkú múku a strúhanku. Stratené vajcia postupne obaľujeme v múke, vaječnej zmesi a nakoniec v bylinkovej strúhanke. Obalené vajcia vyprážame v repkovom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)