Výborný FIT šalátik ku grilovanému mäsku: Bez majonézy a perfektný pre každého, kto chce schudnúť!

Tento šalátik pripravujeme ku grilovanému mäsku namiesto pečiva, alebo iných ťažkých príloh. Je veľmi chutný a navyše aj zdravý! :-)
[mashshare]

Tento šalátik pripravujeme ku grilovanému mäsku namiesto pečiva, alebo iných ťažkých príloh.

 

 

Tento šalát je vynikajúci aj na ľahkú večeru, prípadne ako príloha k ľahkému letnému obedu.

Ak sa vám dnes nechce variť zemiaky alebo ryžu, tento recept je pre vás úplne ideálny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je veľmi chutný a navyše aj zdravý! :-)

Potrebujeme:

500 g mrkvy

200 g zeleru (prípadne môžete použiť kaleráb)

2 zelené menšie jablká

 

 

150 ml -200 ml bieleho jogurtu

Soľ

čierne mleté korenie

4-5 strúčikov cesnaku

1 lyžičku olivového oleja (prípadne ľanového alebo tekvicového)

Postup:

 

 

Mrkvu a zeler očistíme.

Následne nastrúhame.

 

 

Aj jablká umyjeme a očistíme.

Jablká nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame.

Zmiešame so zeleninou.

Zálievka: 

 

 

Jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a olejom.

Všetko spolu premiešame.

Necháme odležať v chladničke a podávame.

Druhý recept na ľahký zelerový šalát

yskúšajte zeler v tomto recepte a určite si ho zamilujete.

Potrebujeme:

1 ks stredne veľkého zeleru

1 ks mrkvy

1 ks veľkého jablka zeleného

1 lyžica dmácej majonézy (skúste domácu diétnu majonézu bez oleja)

3 lyžičky bieleho jogurtu

2 lyžice jablčného octu

1-2 lyžičky medu

Kúsok póru

2 štipky morskej soli

1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia

Voliteľné:

Sterilizovaná mrkva

Sterilizovaný hrach

Sterilizovaná kukurica

Postup:

Očistenú zeleninu nastrúhajte na strúhadle.

 

 

Mrkvu očistíme a nastrúhame.

Pór nakrájame najemno (ak nechcete, nemusíte ho vôbec pridávať).

Dajte do misy, pridajte soľ, med, jablčný ocot a premiešajte.

 

 

Nechajte 10 minút stáť. Potom vmiešajte jogurt a majonézu.

Nechajte vychladiť a podávajte.

Ak chcete, aby šalát vyzeral ešte slávnostnejšie a robíte ho z väčšej dávky, môžete ho rozdeliť na jednotlivé vrstvy a premiešať až priamo na stole.

Ak ho robíte napríklad na večeru, pokojne pridajte aj dusenú šunku, alebo varené kuracie mäsko.

Môj manžel si do šalátu dáva opečenú slaninku – to už nie je tak zdravé, ale zato veľmi chutné. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: food

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes