Toto jedlo si pamätám z detstva a hoci sa kedysi považovalo ze jedlo chudobných rodín, podľa mňa je to neskutočná pochúťka.
Ďalší dôkaz, že naše staré mamy dokázali aj za lacný peniaz nasýtiť celú rodinu.
Pýtate sa, prečo Strasanka?
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pretože celým kastrólom sa na konci musí zatriasť, aby sa všetky chute prepojili. :-)
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 veľkú cibuľu, 1 menšiu
500 g kyslej kapusty
1 malú mrkvu
Bravčovú masť
1 ks klobásy
100 g slaniny
Mletú červenú papriku
Rascu
Čierne mleté korenie
Kyslú smotanu
Postup:
Do hrnca si dáme variť nové zemiaky v šupke.
Keď sú uvarené, scedíme a ošúpeme.
Na bravčovej masti si opražíme nakrájanú cibuľu.
Keď už má cibuľka zlatohnedú farbu, pridáme k nej nadrobno nakrájanú mrkvu.
Pridáme aj kyslú kapustu.
Dochutíme soľou a koreninami.
Na samostatnej panvici opražíme ďalšiu menšiu cibuľku, slaninku a klobásku – pridáme rascu.
Opražené mäsko pridáme do hrnca s kyslou kapustou a na záver pridáme nakrájané zemiaky.
Hrniec prikryjeme pokrievkou.
A teraz s ním zatrasieme.
Je dôležité, aby sa nám všetky suroviny premiešali.
Toto jedlo vynikajúco chutí napríklad s kyslými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)