Tento koláčik je veľmi rýchly a fantasticky chutný. Odporúčam skutočne každému, je luxusný!
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček polohrubej múky
1/2 hrnčeka Granka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 hrnčeka kakaa
1 hrnček oleja
1 bal. prášku do pečiva
Na poliatie:
1/2 hrnčeka osladenej uvarenej kávy – rozpustnej (môžete použiť aj kapučíno)
Poleva:
250 ml smotany na šľahanieň
200 g čokolády na varenie
Na potretie:
Jahodový, ríbezľový, malinový alebo iný podľa chuti
Postup:
Urobíme si jednoduché cesto – stačí, ak v mise rozšľaháme vajcia, pridáme cukor, múku, Granko, kakao, olej a prášok do pečiva. Všetko spolu na najnižších otáčkach prešľaháme šľahačom.
Pripravíme si menší plech s vyššími okrajmi a vystelieme ho papierom na pečenie. Na plech vylejeme cesto tak, aby bolo rovnomerne rozotreté a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ° C, na 20-30 minút. Či je zákusok dostatočne prepečený zistíte pomocou špáradla.
Uvaríme kávu, alebo kapučíno a keď vyberieme upečené cesto, tak ho pokvapkáme teplou kávou – využijeme celú kávu.
Následne potrieme povrch koláčika džemom.
Nakoniec prichádza na rad čoko-smotanová poleva. V kastróliku si rozpustíme čokoládu v smotane na šľahanie a za stáleho miešania necháme chvíľu povariť. Potom len natrieme na vrch koláčika, uhladíme a takto pripravený koláčik necháme poriadne vychladiť. Odporúčam nechať vychladiť na noc, ráno bude koláčik ešte lepší a šťavnatejší!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)