Dnes vám odporúčam lahodnú mäsovú roládu.
Potrebujeme:
0,5 kg mletého mäsa
1 vajíčko
veľkú cibuľu
150 g údenej slaniny
2 nakladané uhorky
Strúhanka
Bobkový list
Sójová omáčka
soľ, korenie, červená paprika, olej
Postup:
Na začiatku musíme namlieť mäso – alebo použijeme už hotové kupované. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, vajce a soľ a korenie. Keď je zmes stále veľmi lepkavá, môžeme prisypať trochu strúhanky.
Potom tvoríme fašírky s hrúbkou približne 1 cm.
Pridáme nadrobno nakrájané, alebo nastrúhané uhorky a slaninou nakrájanú na kocky. pridáme kvapku sójovej omáčky, soľ a korenie a papriku.
Tvoríme fašírky a pečieme ako klasické fašírky z každej strany na oleji.
Podlejeme vodou, pridáme bobkový list, zakryjeme vývarom, alebo vodou v ktorej si rozmiešame 1 bujón a dusíme asi 30 minút na slabšom plameni.
Jedinou vecou zostáva zahusťovanie misky. Na tento účel by rozmiešame tri lyžičky múky v polovice pohára vody a pridáme sa k omáčke. Necháme prevariť pár minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)