Vynikajúca marináda z jogurtu a majonézy dodá kuraciemu mäsu úžasnú šťavnatosť a jedinečnú chuť aj bez vyprážania. Ochutnajte!
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
5 lyžíc majonézy (ideálne domácej)
2 lyžice plnotučnej horčice
2 lyžice bieleho vína
½ lyžice citrónovej šťavy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúhanku na obaľovanie
Soľ
2. spôsob prípravy
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
200 ml jogurtu
200 g majonézy (ideálne domácej)
4 strúčiky cesnaku
Soľ
Strúhanku na obaľovanie
Postup:
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pripravíme si zapekaciu misu alebo formu na pečenie.
V miske zmiešame všetky ingrediencie okrem strúhanky. Túto marinádu navrstvíme na rezne a vložíme na 15 minút vychladiť do chladničky.
Po uplynutí tohto času každý kúsok obalíme v strúhanke a vložíme späť do zapekacej misy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika