Tieto výborné rezne možno poznáte pod iným názvom, ale my ich poznáme ako Michalovské rezne. Tajomstvo je v kvapke rumu, kyslej smotane, cesnaku a syre. Skúste ich, sú výborné a veľmi voňavé!
Potrebujeme:
1 kg kuracie prsia (môžeme použiť aj bravčové rezne)
1 téglik kyslá pochúťková smotana
100 g tvrdý syr
4 strúčiky cesnak
4 ks vajce
Kvapka rumu
soľ
mleté čierne korenie
múka a strúhanka na obaľovanie
olej na vyprážanie
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a pod fóliou jemne naklepeme. Každý plátok osolíme, okoreníme a natrieme roztlačeným cesnakom. Do misy dáme vajíčka, smotanu, rum, strúhaný syr a všetko premiešame. Každý kúsok mäsa obalíme v múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Postupne vyprážame na horúcom oleji. Ako prílohu podávame zemiakový šalát.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)