Skvelý tip na večeru alebo obed, na ktorom si pochutná celá rodina. Lahodná maslová omáčka, zelenina a syr. Vyskúšajte!
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
2 väčšie cibule
100 g masla
3 lyžice hladkej múky
600 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g húb
2 paradajky
100 g syra
Soľ
Čierne mleté korenie
Muškátový orech
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do zapekacej misy a posypeme soľou a korením.
Cibuľu očistíme, nakrájame na prúžky a rozložíme ich na mäso.
Pripravíme si bešamel. Na panvici s hrubším dnom rozpustíme maslo a pridáme 3 lyžice múky. Dôkladne miešame, aby v hmote nevznikli hrudky.
Postupne do zmesi prilievame mlieko (tenkým prúdom). Pridáme aj soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.
Omáčku varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne. 1/3 omáčky navrstvíme na mäso s cibuľou.
Huby umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Rozložíme na omáčku a opäť zalejeme 1/3 bešamelu.
Paradajky narežeme na kolieska, rozložíme na omáčku a prelejeme zvyšnou omáčkou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Potom plech vyberieme, posypeme syrom a pečieme ešte 15-20 minút.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk