Potrebujeme:
4 plátky chudšej bravčovej krkovičky (hrúbka cca 1,5 – 2 cm)
1 veľká cibuľka (ja dávam cibule viac, ale v originál recepte je 1)
2 lyžice tekutého medu
10 lyžíc čierneho piva
2 lyžice zázvorovej šťavy
1 lyžicu sladkej chilli omáčky
1 lyžicu oleja
2 prelisované strúčiky cesnaku
1 lyžicu nadrveného farebného korenia
Postup:
Plátky mäsa opláchneme, osušíme, na okrajoch narežeme a len pomocou rúk mierne naklepeme.
Z uvedených surovín v uzatvárateľnej nádobe vymiešame marinádu, plátky mäsa do nej namočíme a dáme na noc do chladničky (aspoň na 3 hodiny).
Potom v panvici na rozohriatom tuku vyprážame sprudka z každej strany 5 minút. Potom na panvicu pridáme ešte zvyšok marinády z dózy (prípadne pridáme aj trochu vody alebo vývaru, aby bolo viacej šťavy). a necháme ešte cca 7-10 minút prevariť.
Podávame so zemiakmi či kašou.