Výborný nápad na jedlo, ktoré chutí perfektne a vy sa s ním veľmi nenarobíte. Toto cestíčko je rýchle a nám doma chutí viacej ako klasika z múky a vajec. Navyše, mäsko to výborne ochutí a tak nemusíte pridávať soľ – ja nepridávam vôbec.
Potrebujeme:
Cca 400 g kuracích rezňov nakrájaných na menšie kúsky
Na cestíčko:
1 väčšie vajce
2 lyžice sójovej omáčky
4 lyžice pikantného kečupu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice majonézy
4 lyžice solamylu
Nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
Čierne korenie podľa chuti
Soľ – len ak ste zvyknutí veľa soliť, ja nepridávam vôbec a chuť je skvelá
Postup:
Umyté a očistené kuracie mäsko si nakrájame (môžeme aj zľahka naklepať pod fóliou) a osušíme. V miske zmiešame všetky prísady na cestíčko a vymiešame jednotnú zmes. Všetky kúsky mäska pridáme do misky s cestíčkom a dobre premiešame tak, aby sa zmes dostala na povrch každého kúsku. Nádobu prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Potom len vyprážame dozlatista v oleji – ak nemáte čas, môžete vyprážať aj hneď, ale lepšie je nechať mäsko v cestíčku marinovať.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Pavla