Marináda je perfektná na kuracie, bravčové a na pečenie, smaženie aj grilovanie. Ja robím najčastejšie ako minútku, na panvici. je to skutočne tá najlepšia marináda, akú som kedy skúsila.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs alebo bravčového karé nakrájaného na kúsky
½ lyžičky soli
1 (rovnú) lyžičku čierneho korenia mletého
1 lyžičku sladkej papriky
1 (rovnú) lyžičku sušeného zázvoru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžičky solamylu
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
3 (rovné) lyžice sójovej omáčky
1 lyžička kari korenia
2 žĺtky
Postup:
Mäso preložíme do misky a pridáme sypké koreniny. Žĺtky rozmiešame so sójovou omáčkou a nalejem na mäsko. Nakoniec pridáme aj cibuľku a všetko dobre premiešame. Ja nechávam odležať cez noc, ale minimálne marinujeme 2 hodinky. Potom mäsko pripravujeme ako klasickú minútku, vyprážame na oleji, kým mäsko nie je hotové – kuraciemu stačí skutočne len pár minút.
Ľubica V.