Tieto palacinky nevyžadujú nič špeciálne, no ide o fantastickú pochúťku. V Maroku sa bežne predávajú v stánkoch na uliciach, chutia fantasticky a sú neskutočne nadýchané a mäkučké.
Potrebujeme:
650 ml vody
100 g krupice
300 g hladkej múky
1 lyžičku kr. cukru
½ lyžičky sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
2 žĺtky
1 lyžičku oleja
½ lyžičky prášku do pečiva
Postup:
V hlbokej miske zmiešame všetky suché prísady – preosiatu múku, krupicu, cukor, droždie aj prášok do pečiva. Pridáme olej, žĺtky a pomalým prúdom aj vodu – miešame aspoň 1-2 minúty, ideálne šľahačom, alebo aj ručne, metličkou.
Cesto by malo dvojnásobne zväčšiť svoj objem, to je znak, že je pripravené. Pred vyprážaním zľahka premiešame. Na miernom plameni necháme zahriať panvicu, zľahka potretú olejom. Palacinky pečieme len z jednej strany. Akonáhle vrch uschne a objavia sa póry – bublinky, palacinky sú pripravené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom