Namiesto majonézy alebo tatárskej omáčky vyskúšajte túto skvelú francúzsku omáčku z jogurtu, cibuľky a tymianu. Je ľahká, rýchla a neskutočne chutná!
Potrebujeme:
¼ šálky olivového, repkového alebo ryžového oleja (cca 50 ml)
4 stredne veľké cibule nasekané nadrobno
1 strúčik pretlačeného cesnaku
Soľ a čierne mleté korenie
1 lyžicu Worcesterskej omáčky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku sušeného tymiánu
2 šálky jogurtu – ideálne gréckeho typu
Postup:
Na panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľku s troškou soli. Pražíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým cibuľka neskaramelizuje a nezíska tmavo-hnedý odtieň (ak hrozí, že sa cibuľka spáli, prilejte trochu vody alebo bieleho vína). Tento proces môže trvať až 10-15 minút.
Potom k cibuli pridáme pretlačený cesnak, niekoľko sekúnd miešame a potom zložíme z plameňa.
Primiešame Worcesterskú omáčku a tymián – zmes necháme vychladnúť.
Jogurt ochutíme soľou, čiernym mletým korením a primiešame cibuľovú zmes.
Podávame do šalátov, ale aj k mäsu, obľúbeným snackom, alebo ako nátierku na chlebík.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)