Tajomstvo najlepších oškvarkov pod slnkom: Robím ich vždy v tom najväčšom hrnci, je to neskutočná dobrota!

Tieto oškvarky nemajú chybu, ich tajomstvo sa ukrýva s špeciálnej príprave. My robíme až z 20 kg bravčového sadla, vy však použite toľko, koľko chcete, pokojne aj len 200 gramov. Tieto oškvarky sú také dobré, že ich robíme rovno v kotlíku, do žiadneho hrnca sa totiž nezmestia. 
[mashshare]

Tieto oškvarky nemajú chybu, ich tajomstvo sa ukrýva s špeciálnej príprave. My robíme až z 20 kg bravčového sadla, vy však použite toľko, koľko chcete, pokojne aj len 200 gramov. Tieto oškvarky sú také dobré, že ich robíme rovno v kotlíku, do žiadneho hrnca sa totiž nezmestia.

Potrebujeme:

asi 20 kg bravčového sadla

150 ml vody

cca 100-150 ml mlieka

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sadlo bez kože nakrájame na kocky a preložíme do kotlíka- Dáme na plameň, pridáme vodu a za stáleho miešania opekáme na plameni, môžeme vidieť ako sa postupne vytápa voňavá bravčová masť.

Teraz necháme na plameni variť, až kým neuvidíme prvé obrysy oškvarkov – sú krásne zlatisté. Trvá to dlhšiu dobu, preto to chce trochu trpezlivosti, ale motiváciou vám bude krásna vôňa.

Keď už vidíme v tekutine jasne oškvarky, naberačkou odoberieme masť – starostlivo si ju uchováme a používame v domácnosti. Teraz, keď sú oškvarky krásne hnedasté, opatrne pridáme do zmesi mlieko.

Pridávame pomaly, mlieko slúži na to, aby zmes nekypela a tiež budú vďaka nemu oškvarky lepšie, jemnejšie. Zľahka osolíme a teraz už len scedíme, masť odložíme a oškvarky si vychutnáme s domácim chlebíkom, v oškarkových pagáčikoch, alebo pomazánke.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Otto C.

Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes