Skvelé slané chrumkáče pre návštevy, alebo len-tak k telke, či poháru vínka. Navyše, bez kysnutia!
Potrebujeme:
300 g hladkej múky (100 g múky môžete dať špaldovej celozrnnej a 200 hladkej)
200 g masla
200 ml kyslej smotany
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Náplň:
100 g masla
100 g strúhaného syra
Soľ
Postup:
Všetky prísady na cesto jednoducho zmiešame v miske a vypracujeme jednotné hladké cesto.
S cestom pracujeme hneď, preložíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenký plát. V miske si zmiešame náplň – zmäknuté maslo a najemno nastrúhaný syr – túto zmes natrieme na cesto a zrolujeme.
Rolku jednoducho nakrájame ostrým nožom na jednotlivé kolieska s hrúbkou 7 mm-1 cm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte zľahka posypeme syrom. Netreba natierať, ale ak chcete aby boli lesklejšie, potrite vajíčkom.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)