Labužnícke smotanové zemiaky, ak podávate k mäsu, vynechajte šunku. Ja ich podávam aj ako chutnú večeru, alebo ako výborné predjedlo. Ak máte možnosť do receptu patrí bavorská klobáska, ale ja dávam aj obyčajnú šunku, prípadne slaninku a je to výborné!
Potrebujeme:
4 veľké zemiaky
200 g kyslej smotany
100 g najemno nastrúhaného syra
100 g šunky nakrájanej nadrobno
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 strúčiky cesnaku
1 lyžicu najemno nasekanej pažítky
2 žĺtky
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky umyjeme a varíme v šupke asi 20-25 minút. Na náplň si jednoducho zmiešame všetky prísady (nakoniec žĺtky) a vymiešame jednotnú hmotu. Varené zemiaky rozdelíme na polovice a zmes jednoducho nanesieme na povrch – prípadne, môžete vybrať trochu vnútra zo zemiakov a vmiešať do náplne, aby ste vytvorili viac priestoru pre náplň. Dáme na plech a vo vyhriatej rúre necháme zapiecť asi 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Danka A.
foto: chefkoch