Originálny a úžasné chutný. Presne taký je recpet na bublinkovú pizzu alebo ak chcete pizza bublinky. Na prípravu tejto ingrediencie budeme potrebovať klasické prísady, avšak rozdiel bude spošívať v spôsobe ich prípravy. Výsledkodok je pohľadením nie len pre oko ale aj pre chuťové bunky. Vyskúšajte toto skvelé jedlo aj vy!
Potrebujeme:
500 g cesta na pizzu
Cesto môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného receptu, alebo použiť tento:
500 g hladkej múky
1 kocka droždia
300 ml vlažnej vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3-4 lyžice olivového oleja
Paradajková omáčka:
Môžeme použiť kupovanú, ale domáca je omnoho lepšia. Na jej prípravu potrebujeme:
2 lyžice olivového oleja
400 g krájaných rajčín
1 lyžičku medu
½ lyžičky prášku do pečiva
1 strúčik cesnaku
Soľ
Ďalej budeme potrebovať:
1 lyžicu olivového oleja
1 lyžičku sušenej bazalky/tymianu, alebo oregana
Mozzarellu
4 – 5 lyžíc strúhaného parmezánu
Strúhaný tvrdý syr na posypanie
30 plátkov suchej alebo polosuchej salámy
Postup:
Cesto na pizzu môžeme urobiť nasledovne: z vody a droždia pripravíme kvások. Potom zmiešame s múkou, soľou, olejom a vypracujeme cesto. V prípade tohto cesta netreba čakať kým vykysne. Cesto môžeme hneď roztiahnuť rukami na veľkosť, ktorú potrebujeme a pracovať s ním.
Cesto roztiahneme do tvaru štvorca alebo obdĺžnika tak, aby sme z neho mohli vyrezať menšie štvorce s rozmermi cca 5×5 cm. Mali by sme dostať približne 30 ks.
Mozzarelu necháme marinovať v olivovom oleji so sušenou bazalkou alebo inými bylinkami a trochou soli. Potom vyberieme z nálevu a nakrájame na kocky.
Do každého štvorca vložíme koliesko salámy a kúsok marinovanej mozzarelly.
Teraz si pripravíme paradajkovú omáčku. Na panvici zohrejme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, soľ, paradajky, med a prášok do pečiva. Zmiešame a necháme variť asi 5 minút. Prášok do pečiva sme použili preto, pretože sťahuje kyslosť paradajok.
Cesto z náplňou vyformujeme do tvaru guliek. Guľôčky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 30 minút.
Na dno zapekacej misy s rozmermi 25×30 cm nalejeme ½ rajčinovej omáčky. Do omáčky vložíme guľôčky a navrstvíme druhú polovicu omáčky – pomôžeme si lyžicou, ktorou dávkujeme omáčku tak, aby boli pokryté všetky guľôčky.
Nakoniec posypeme parmezánom a strúhaným tvrdým syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov približne 40 minút. Hotovú pizzu necháme ešte 10 minút odstáť, aby omáčka mierne vychladla.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika