Skvelý tip na dezert ku kávičke. Dajte si pokojne aj dupľu, tento dezert je nielen veľmi chutný, ale aj zdravý. Ochutnajte, je výborný!
Potrebujeme:
250 g ovsených vločiek
200 g trstinového cukru (prípadne brezového cukru, alebo medu)
125 g masla
2 vajcia
200 g hladkej špaldovej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku kakaa
1 lyžičku jedlej sódy
Štipku soli
180 g horkej čokolády
100 g nasekaných vlašských orechov
400 ml vriacej vody
Postup:
Vriacu vodu nalejte na ovsené vločky vo väčšej mise, premiešajte a nechte 15 minút odstáť. Pridajte cukor, maslo a vajcia. Postupne pridávajte aj sypkú zmes – múka, sóda a soľ. Do zmesi vmiešajte aj nasekanú čokoládu a ½ orechov. Premiešajte a nalejte na plech s priemerom 24 cm, vystlaný papierom na pečenie. Posypeme zvyšnými orechmi a
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 60 minút. Po uplynutí tohto času je však potrebné skontrolovať, či je v strede cesto upečené.Prípadne môžete nechať v rúre dlhšie, každá rúra totiž pečie inak.
zdroj: panceliac