Na svete najlepšia „drevorubačská“ kapusta podľa 200 rokov starého receptu: Keď ju pripravíte na večeru svojmu mužovi, musí vás nosiť na rukách!

Zachovalo sa , že túto kapustu pripravovali ženy pre svojich mužom len na špeciálne príležitosti a tí ich vraj za každú porciu tejto dobroty museli nosiť na rukách!
[mashshare]

Hoci ide o prílohu, v skutočnosti k nej netreba už nič pridávať, maximálne tak krajec chleba, alebo domácu knedľu.

 

 

My ju však jeme aj celkom samú, je to lahôdka nad lahôdkami.

Zachovalo sa dokonca aj to, že túto kapustu pripravovali ženy pre svojich mužom len na špeciálne príležitosti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

A tí ich vraj za každú porciu tejto dobroty museli nosiť na rukách!

Potrebujeme:

1 veľkú hlávku kapusty

 

 

1 cibuľu

1 rajčinový pretlak stredný (alebo kečup)

1 lyžicu sójovej omáčky (moje vylepšenie – v pôvodnom recepte nie je)

4 lyžice horčice

1 klobásu

 

 

150 g údeného maska, alebo slaninky

200 g bravčového stehna nakrájaného nadrobno

300-400 ml piva (čo zvýši, vypijeme :-D)

Soľ

 

 

Pár guličiek čierneho a nového korenia

1 bobkový list

Postup:

Kapustu nakrájame nadrobno a preložíme na pekáč.

Pridáme orestovanú cibuľku so slaninkou, nakrájanou klobásou a j surové nadrobno nakrájané mäso.

 

 

Pridáme aj všetky ostatné prísady.

Podlejeme pivom.

Ja dávam niekedy aj celú plechovku, je to šťavnatejšie.

Ak máte novú kapustu, odporúčam pridať aj celé kúsky listov, je to skvelá pochúťka.

 

 

Pekáč prikryjeme alobalom.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 1 hodinu.

Potom odkryjeme alobal a necháme ešte zapiecť asi 20-30 minút.

 

 

Podávame s chlebom alebo s knedľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto bouvet

recept: redakcia

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes