Výborný tip na obed – všedný, aj ten slávnostný. Dajte si ich jednoducho vtedy, keď budete mať chuť na niečo dobré!
Potrebujeme (na 6 porcií):
6 plátkov bravčového karé
100 g strúhaného syra
100 g údeného syra – nastrúhaného
200 ml sladkej smotany
Olej
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladkú múku, strúhanku a vajcia na obaľovanie
Postup:
Plátky bravčového mäsa si zľahka rozklepeme a ochutíme soľou a korením. Potom obalíme najskôr v múke a následne v rozšľahanom vajíčku, do ktorého pridáme aj dve lyžice sladkej smotany. Namiesto obaľovanie v čistej strúhanke, pridáme do nej asi hrsť syra, zmes údeného aj obyčajného. Takto pripravené mäso uložíme na plech vymastený olejom a následne na vrch nasypeme zvyšný syr a lyžicou navrstvíme aj zvyšnú sladkú smotanu. Potom prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 30-40 minút, potom fóliu zložíme a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mindenegyben