Výborný tip pre milovníkov langošov, skúste ich spojiť so šťavnatou letnou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky – preosiatej
150 g mladej cukety
15 g droždia
¼ lyžičky sódy bikarbóny
1 téglik – 150 g bieleho smotanového jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ téglika teplého mlieka
Soľ a štipku cukru
Postup:
Ja cuketu šúpem, ale môžete pokojne použiť aj so šupkou. Takže, cuketu ošúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.
V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, ktorú sme si ešte vymačkali – čo najviac šťavy von. Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.
Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na múkou vysypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoša. Takto pokračujeme aj so zvyškom cesta. Vyprážame na oleji tak, ako klasické langeše a podávame s oblohou podľa chuti.
Prajem vám dobrú chuť! :-)
Zuzka J.
foto: reprofoto player