Pre mňa je toto najchutnejšia kombinácia – tvaroh, kyslá smotana, džem a šľahačka. Ak navyše pridáte chrumkavú čoko polevu a úplne jednoduchú prípravu, máte ten najlepší letný dezert pod slnkom. Robila som ju pre svoju dcérku Lucku a odvety jej nehovoríme inak ako LuLu tortička.
Potrebujeme:
750 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotany
200 g smotany na šľahanie
200 g práškového cukru (prípadne nahraďte medom)
1 citrón – kôru aj šťavu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Detské piškóty
Džem (jahoda, malina, čučoriedka)
1 bal. želatíny v prášku
Na polevu:
1 bal. vanilkového cukru
½ tabuľky čokolády na varenie
Trochu oleja
Postup:
Tortovú formu vyložíme detskými piškótami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a strúhanou citrónovou kôrou. Želatínu necháme napučať vo vode a následne zahrievaním rozpustíme – viď návod na obale. ¾ želatíny vmiešame do tvarohovej hmoty, 1 lyžičku želatíny odložíme bokom a neskôr pridáme do džemu a zvyšok vmiešame do šľahačky, ktorú sme si ušľahali zo sladkej smotany. Potom šľahačku vmiešame do tvarohovo-smotanovej zmesi.
Na piškóty nanesieme ½ krému, potrieme džemom (do ktorého sme si vmiešali 1 lyžičku rozpustenej želatíny) a vložíme na 10 minút do mrazničky. Potom pridáme zvyšný krém a prelejeme rozpustenou čokoládou s trochu oleja. Vložíme do chladničky a keď je torta dostatočne vychladená, môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: webcukraszda