Chrumkavá kapusta s mrkvou v chutnom sladko.kyslom náleve. Veľmi jednoduchá na prípravu a vždy je dobré mať aspoň jeden pohár v chladničke. Ochutnajte!
Potrebujeme (do 3 l pohára):
1 kapustu
1 väčšiu mrkvu
1 červenú papriku (môže byť aj pálivá, ak máte radi)
1 liter vody
200-250 g cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice soli
1/3 šálky octu (1 šálka = 250 ml)
Postup:
Kapustu nakrájame na väčšie kúsky a mrkvu nastrúhame na hrubo. Papriku prekrojíme na štvrtiny a očistíme.
Do pohára striedavo vrstvíme kapustu, mrkvu a kúsky papriky – kapustu v pohári nezatláčame.
Vodu privedieme do varu, pridáme cukor a soľ a necháme na plameni, kým sa obe prísady rozpustia. Potom zložíme z plameňa a keď tekutina ochladne, pridáme aj ocot a nalejeme do pohára. Kapustu skladujeme v pohári v chladničke, necháme 3 odležať a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok