Jeden z najlepších mäsových receptov, aké som kedy jedlo. Neskutočne chutné a šťavnaté mäsko!
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krvkovičky bez kosti alebo bravčového karé bez kosti
2 rajčiny
100-200 g slaninky
100-200 g tvrdého syra
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 červenú papriku
Voliteľné: štipľavú klobásu
Marináda:
1 lyžicu citrónovej šťavy
2-3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžicu horčice
2 lyžice oleja
Postup:
Mäso umyjeme, dôkladne osušíme a spravíme na ňom hlboké zárezy tak, aby sme mäso neprerezali (ako keby ste mäso krájali na 1-1,5 hrubé plátky s tým, že mäso celkom neprekrojíte).
V miske zmiešame všetky prísady na marinádu a mäso natrieme na všetkých stranách – aj v zárezoch. Potom posypeme soľou a korením, zabalíme do fólie a necháme marinovať približne 10 hodín.
Paradajky aj papriku umyjeme a nakrájame na plátky, rovnako na plátky nakrájame aj syr a cesnak. Do každého zárezu vložíme 1 plátok paradajky, 1 plátok syra, 1 plátok slaninky a cesnaku. Prípadne môžeme huby, šunku… Na vrch uložíme kúsok papriky.
Mäso zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180-200 stupňov približne 50-60 minút.
Mäso podávame s pečivom alebo s prílohou. Môžeme podávať na teplo aj na studeno.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)