MINÚTKOVÉ bravčové kúsky na cesnaku: Lepšie mäsko s omáčkou som už dávno nejedla!

Fantastický recept na slávnostný stôl aj bežnú príležitosť!

Toto jemné a šťavnaté mäsko v delikátnej krémovej omáčke podľa tohto receptu z youtube si určite zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

olivový olej

rastlinný olej

100 g cibule

1 strúčik cesnaku

50 g masla

3 lístky šalvie

40 g hladkej múky

100 ml bieleho vína

400 ml hovädzieho vývaru

120 g mäkkého syra

Príloha (voliteľné):

 

 

Pečené/varené zemiaky

Zemiaková kaša

Cestoviny

Ryža

Zelenina

Postup:

Bravčovú panenku zbavíme blaniek.

 

 

Nakrájame ju na rovnomerné kúsky asi na šírku noža. 

Kúsky mäsa nasolíme, okoreníme, vložíme do misy kde ich potrieme olivovým olejom.

Prikryjeme a necháme 10 minút stáť.

Medzitým si cesnak, aj cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

 

 

Mäso si potom sprudka opečieme na rozhorúčenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán.

Potom mäso vyberieme na misu a na panvicu dáme rozpustiť maslo, na ktorom orestujeme cibuľu s cesnakom.

Pridáme lístky šalvie, poprášime múkou.

Pár minút za stáleho miešania osmažíme.

 

 

Potom zalejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme, premiešame.

Následne pridáme vývar. 

Povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. 

 

 

Do omáčky pridáme mäkký syr, necháme ho za stáleho miešania rozpustiť.

Potom omáčku prepasírujeme cez sitko. 

Nakoniec mäso zalejeme omáčkou.

Necháme prevrieť a môžeme podávať. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes