Zemiakovo-syrové OSÚCHY, ktoré milujeme: Najlepšie domáce pečivo a viete ich rýchlo pripraviť!

Tieto syrovo-zemiakové posúchy u nás nesmú chýbať na stole aspoň raz týždenne. Vynikajúce pečivo!

Veľmi jednoduchý recept z youtube na mäkké a chutné občerstvenie, ktorým prekvapíte aj nečakanú návštevu.

 

 

Tento tradičný pokrm sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra, pridať bylinky alebo údené mäso. Poďme sa spolu inšpirovať a objavovať nové chuťové kombinácie.

Potrebujeme:

450 g hladkej múky

8 g instantného droždia

100 ml teplej vody

1 čajová lyžička cukru

1 čajová lyžička soli

 

 

50 ml oleja

150 ml teplého mlieka

2 lyžice petržlenovej vňate

3 varené zemiaky

100 g syra (Mozzarella + čedar)

Postup:

Do väčšej misky nasypeme múku, sušené droždie a zalejeme teplou vodou.

 

 

Postupne pridávame soľ a olej.

Prilejeme teplé mlieko a vzniknutú zmes rozmiešame.

Pridáme petržlenovú vňať a miešame, až kým nám nevznikne cesto.

To následne prikryjeme na 40 minút. Varené zemiaky nakrájame na menšie kocky.

 

 

V miske ich potom  roztlačíme vidličkou.

Do takto vzniknutej zemiakovej kaše postupne pridávame čierne korenie, soľ a petržlenovú vňať.

Ingrediencie dodávame podľa chuti. 

Dosypeme syr typu mozzarella spolu s čedarom.

Takto dochutenú zmes následne rozmiešame tak, aby nám vznikla hustá hmota.

Z nej si potom vyformujeme stredne veľké guľky, ktoré si pripravíme na tanier.

 

 

Cesto vyberieme z misy, nakrájame na viacero častí, z ktorých vyrobíme guľky.

Tie potom rozvaľkáme do veľkosti menšej placky, do ktorej vložíme guľku zo zemiakovej hmoty.

Zemiakovú guľku zabalíme do cesta.

 

 

Guľku pritlačíme  rukou, aby sa nám vytvorili placka, ktorú pripravíme na plech.

Potrieme vaječným žĺtkom, posypeme syrom.

Dáme zapiecť do rúry pri teplote 180°C na 25 až 30 minút.

Žemličky upečieme a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes