Jankove buchty: Jediný pravý a originálny recept!

Jankove buchty sú neodolateľnou kombináciou mäkkého cesta a sladkej náplne. Ich vôňa vás zavedie rovno do kuchyne vašej babičky.

Chcete si doma pripraviť domáce buchty, ktoré chutia ako od babičky? Máme pre vás overený recept na Jankove buchty, ktoré sú ideálne na nedeľné raňajky alebo ako sladký dezert.

 

 

K príprave tohoto vynikajúceho dezertu nás inšpirovala pani Alena F.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 dl olej

soľ

2 ks žĺtok

250 ml mlieko

42 g droždie

100 g cukor práškový

500 g hladká múka

náplň

2 žĺtok

cukor práškový

1 ks vanilkový cukor

250 g tvaroh v alobale

Voliteľné na náplň:

mak

orechy

lekvár

Postup:

Do múky vyhĺbime jamku, v ktorej necháme vykysnúť kvások. Okraje múky osolíme.

 

 

Po vykysnutí kvásku postupne pridávame ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto.

Necháme asi hodinu kysnúť, pričom v priebehu kysnutia cesto asi 2x prehniteme.

Pekáč vymastíme olejom. Z cesta tvoríme guličky, ktoré preložíme na tácku.

 

 

Keď máme všetko cesto spotrebované, začneme od prvej guličky rozťahovať guličky na placky, ktoré plníme náplňou.

Buchty uzavrieme a skladáme do olejom vymasteného pekáča tesne vedľa seba.

Necháme ešte asi 10 minút kysnúť.

Vrcch buchtičiek potrieme olejom a dáme do rúry.

 

 

Pečieme na 175 ° C asi 22 minút. Buchty s tvarohovou náplňou pečieme o niečo dlhšie.

Ešte horúce buchty opäť z vrchu potrieme olejom a kto chce, môže pocukrovať.

Náplň:

Tvaroh vymiešame dohrladka s oboma druhmi cukru a žĺtkami.

Okrem tvarohovej plnky môžete zvoliť makovú, orechovú alebo lekvárovú plnku.

 

 

Buchty sú ako stvorené k šálke čaju alebo dobrej kávičky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes