Milovníci kapusty si pri tomto recepte určite prídu na svoje.
Chutná a neobvyklá kombinácia ktorá poteší vaše chuťové poháriky.
Jednoduché a veľmi chutné jedlo v tejto dokonalej kombinácii.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 hlávka kapusty
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
100 g varenej ryže al-dente (polotvrdej)
2 stredne veľké paradajky
1 vajce
soľ a čierne korenie podľa chuti
olej
Postup:
Z kapusty odstráňte hlúb a dajte do hrnca s vriacou vodou, aby sa listy ľahko oddelili.
Mleté mäso zmiešajte s prevarenou ryžou, soľou a mletým čiernym korením.
Na papier na pečenie rozložte 4 väčšie listy kapusty tak, aby vytvorili jeden celok.
Rovnomerne navrstvite 1/2 plnky.
Boky listov preložte a začnite opatrne rolovať. Pomôžte si papierom na pečenie (môžete použiť aj silikónovú podložku).
Cibuľu si nakrájajte na prúžky a rovnomerne rozložte na dno plechu.
Na cibuľu položte prvú rolku.
Postup opakujte a pripravte druhú rolku.
Medzi rolky poukladáme nakrájané paradajky.
Plech prikryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 – 30 minút.
Upečená rolka je šťavnatá a voňavá.
Chutí výborne teplá, ale aj na studeno.
Podávajte s kyslou smotanou, ktorú môžete zmiešať s rôznymi bylinkami. Dobrú chuť.