Pár jednoduchých ingrediencií, nie príliš veľa práce a lahodný tortový krém je hotový.
Krém s karamelom a mascarpone je jednoducho bezkonkurenčný!
Unikátny recept na dokonalý tortový krém z portálu newsy.gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Klenot pre každého kuchára
Každý cukrár dobe vie, že nie je nič lepšie ako stabilný krém na plenenie a zdobenie tort a dezertov.
Ak k tomu pridáme patričnú trvanlivosť a predovšetkým chuť, máme to komplet v jednom.
Takýmto kandidátom môže byť určite náš dnešný hrdina, teda mascarpone krém s karamelom.
Ako už názov napovedá, chuť mu dodáva lahodný karamel, samozrejme domáci, s pridaním masla a smotany.
Mascrapone zase robí krém stabilným a pevným.
Na piškótovom ceste tiež vydrží oveľa dlhšie bez straty vlastností ako bežný smotanový krém.
Ako pripraviť karamel správne?
Kľúčom k dosiahnutiu správneho výsledku tohto receptu je správna príprava karamelu.
Dávajte si preto pozor, aby ste ho „nepretiahli“ a nechytili z neho mierne pripálenú arómu.
Preto je lepšie zastaviť proces karamelizácie cukru, keď sa karamel sfarbí do jemne jantárovej farby, ako ho predlžovať donekonečna.
Na prípravu mascarpone krému s karamelom potrebujeme:
2 balenia syra masscarpone (každé po 250g)
1 šálku práškového cukru
2 PL masla
100 ml 30% smotany na šľahanie
Postup:
Začať by sme mali prípravou karamelu.
Pripravíme hrniec s hrubým dnom alebo najlepšie liatinovú panvicu.
Do vnútra nasypeme cukor, zapneme mierny oheň a neustále miešame, pričom dávame pozor, aby sa nám výsledný karamel nepripálil.
Karamel zahrievame, kým nezíska krásnu, jemne hnedú farbu.
V tejto chvíli pridáme maslo a zahrievame ďalšie dve minúty.
Potom príde na rad smotana na šľahanie.
Smotanu nalejeme do horúceho karamelu a pokračujeme v zahrievaní jednu minútu.
Karamel odložíme nabok vychladnúť.
Keď karamel vychladne, spojíme ho s mascarpone.
Začneme ľahkých šľahaním mascarpone vo väčšej miske.
Potom postupne pridávame po lyžici karamelu a všetko spolu mixérom rozmixujeme do hladka.
Krém je pripravený na použitie.
Po vychladnutí pri vrstvení cesta krém úplne stuhne.
Prajeme vám dobrú chuť!