Segedínsky guláš je u nás mimoriadne obľúbená kulinárska klasika, preto ho pripravujem pravidelne.
Výborne sa hodí s knedľou alebo varenými zemiakmi.
Vynikajúci recept na domáci segedínsky guláš z youtube kanála RBB Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g bravčového mäsa (bok a pliecko)
3 väčšie cibule
60 g bravčovej masti
soľ
mletú rascu
2 PL hladkej múky
15 g mletej papriky
500 g kyslej kapusty
250 g 31% smotany na šľahanie
zemiaky
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
V hrnci roztopíme masť a pridáme cibuľu.
Cibuľu osolíme a restujeme do zlatista.
Pridáme mäso, rascu a premiešame.
Mäso smažíme 10 minút, v prípade potreby podlejeme lyžicou vody.
Pridáme papriku, zamiešame a smažíme minútu.
Zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a dusíme, kým nebude mäso mäkké.
Do samostatného hrnca nalejeme vodu, vložíme kapustu a varíme do zmäknutia.
Do ďalšieho hrnca nalejeme vodu, pridáme rascu, soľ a nakrájané zemiaky.
Zemiaky uvaríme do mäkka.
Do hrnca s mäsom pridáme kapustu a premiešame.
V miske metličkou vyšľaháme smotanu a múku.
Zmes nalejeme do gulášu a zamiešame.
Guláš osolíme podľa chuti a premiešame.
Ak je guláš hustý, pridáme malé množstvo vriacej vody.
Prekryjeme a varíme na miernom ohni 10 minút.
Hotový guláš servírujeme so zemiakmi a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: