Úžasná Salko bábovka bez práce: Stačí vám 1 miska a 5 minút, chutí lepšie ako zákusok!

Vynikajúci recept na vláčnu a veľmi chutnú Salko bábovku.
[mashshare]

Tá vôňa, ktorá sa šírila celým domom a chuť, ktorá vás preniesla do detstva. Dnes vám prezradíme tajomstvo neodolateľnej salko bábovky, ktorá vám pripomenie tie najkrajšie chvíle.

 

 

Vynikajúci recept na vláčnu a veľmi chutnú Salko bábovku – ideo o vylepšenú verziu klasickej vanilkovej bábovky od Mišky Trogárovej.

Potrebujeme:

Maslo – 100 g (izbová teplota)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kondenzované mlieko (Salko)- 1 plechovka (380 g)

Vajíčko – 4 ks

Pšeničná múka hladká – 250 g

Prášok do pečiva – 1,5 lyžičky

Štipka soli

Hrozienka – 100 – 150 g (voliteľné)

Kakao – voliteľné

 

 

Postup:

Maslo vyšľaháme so štipkou soli do peny.

Jedno po druhom pridáme vajcia. Každé do zmesi všľaháme.

Pridáme Salko a prešľaháme.

Pridáme sypké prísady – múku a prášok do pečiva. najskôr vmiešame ručne a potom šľahačom.

 

 

Nakoniec vmiešame hrozienka obalené v múke a do časti cesta môžeme pridať kakao – je to na vás.

Cesto navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy.

Pečieme vo vyhriate rúre 40 – 45 minút pri 180 °.

 

 

Hrajte sa s príchuťami

Ovocie:

Pridaj do cesta nasekané čerstvé alebo sušené ovocie (jablká, hrušky, marhule, čučoriedky, maliny).

Orechy:

Posekané orechy (vlašské, lieskové, mandle) dodajú bábovke chrumkavosť a bohatšiu chuť.

Koreniny:

 

 

Štipka škorice, muškátového orecha alebo kardamónu zjemní sladkosť salka.

Čokoláda:

Nastrúhaná čokoláda alebo čokoládové kvapky urobia bábovku neodolateľnou pre milovníkov čokolády.

Likéry:

Namoč sušené ovocie do rumu alebo iného likéru pre intenzívnejšiu chuť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes