Tá vôňa, ktorá sa šírila celým domom a chuť, ktorá vás preniesla do detstva. Dnes vám prezradíme tajomstvo neodolateľnej salko bábovky, ktorá vám pripomenie tie najkrajšie chvíle.
Vynikajúci recept na vláčnu a veľmi chutnú Salko bábovku – ideo o vylepšenú verziu klasickej vanilkovej bábovky od Mišky Trogárovej.
Potrebujeme:
Maslo – 100 g (izbová teplota)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kondenzované mlieko (Salko)- 1 plechovka (380 g)
Vajíčko – 4 ks
Pšeničná múka hladká – 250 g
Prášok do pečiva – 1,5 lyžičky
Štipka soli
Hrozienka – 100 – 150 g (voliteľné)
Kakao – voliteľné
Postup:
Maslo vyšľaháme so štipkou soli do peny.
Jedno po druhom pridáme vajcia. Každé do zmesi všľaháme.
Pridáme Salko a prešľaháme.
Pridáme sypké prísady – múku a prášok do pečiva. najskôr vmiešame ručne a potom šľahačom.
Nakoniec vmiešame hrozienka obalené v múke a do časti cesta môžeme pridať kakao – je to na vás.
Cesto navrstvíme do vymastenej a vysypanej formy.
Pečieme vo vyhriate rúre 40 – 45 minút pri 180 °.
Hrajte sa s príchuťami
Ovocie:
Pridaj do cesta nasekané čerstvé alebo sušené ovocie (jablká, hrušky, marhule, čučoriedky, maliny).
Orechy:
Posekané orechy (vlašské, lieskové, mandle) dodajú bábovke chrumkavosť a bohatšiu chuť.
Koreniny:
Štipka škorice, muškátového orecha alebo kardamónu zjemní sladkosť salka.
Čokoláda:
Nastrúhaná čokoláda alebo čokoládové kvapky urobia bábovku neodolateľnou pre milovníkov čokolády.
Likéry:
Namoč sušené ovocie do rumu alebo iného likéru pre intenzívnejšiu chuť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)