Slávny francúzsky recept na kuracie mäso: Vezmite len papier na pečenie a máte obed za pár minút!

[mashshare]

Pripravte si doma neodolateľne chutnú večeru z kuracieho mäsa, zeleniny a syra.

 

 

Vaši najbližší vám za tento lahodný a kreatívny pokrm určite poďakujú.

Unikátny recept na zapečené kuracie prsia z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 ml rastlinného oleja

300 g zemiakov

1 červenú papriku

300 g kuracích pŕs

5 g mletého čierneho korenia

10 g soli

2 cibule

1 mrkvu

5 g čierneho korenia

10 g soli

100 g nakladaných uhoriek

10 g kyslej smotany

100 g mozzarelly

Na šalát:

2 uhorky

100 g feta syra

100 g kyslej smotany

20 g kôpru

10 g jarnej cibuľky

5 g mletého čierneho korenia

10 g soli

Postup:

Papier na pečenie si nastriháme na väčšie štvorce.

 

 

Do stredu papiera na pečenie rozotrieme olej. Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

Jeden zemiakový plátok položíme do stredu papiera a okolo neho poukladáme do kruhu ďalšie (viď video).

Papriku umyjeme, odstránime stonku, jadierka a nakrájame na plátky, plátok papriky položíme na zemiaky.

Kuracie prsia nakrájame na plátky.

 

 

Plátky prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

Potom mäso okoreníme, osolíme a rukou votrieme. Kurací plátok položíme na zemiaky.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Na panvici zahrejeme olej, vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme do priehľadna.

Pridáme na hrubo nastrúhanú mrkvu a premiešame.

 

 

Zeleninovú zmes osolíme, okoreníme a zamiešame.

Nakladanú uhorku na hrubo nastrúhame, pridáme do panvice a zamiešame.

Chvíľu osmažíme a zeleninovú zmes nanesieme na kuracie mäso.

Nakoniec na vrch pridáme smotanu a nastrúhaný syr. Zabalíme do papiera a položíme na plech.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút pri teplote 180°C.

Medzitým pripravíme šalát: uhorky ošúpeme a nakrájame na plátky.

Vložíme do misky a pridáme feta syr.

 

 

Ďalej pridáme kyslú smotanu, nasekaný kôpor a na kolieska nakrájanú cibuľku.

Ochutíme čiernym korením, soľou a dobre premiešame.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes