Namiesto bravčového karé beriem iné mäso a robím rezne na SEDLIACKY spôsob: Také chutné, že si zaslúžia zlatú medailu!

Toto je najlepšie mäsko na prípravu rezňov.
[mashshare]

Bravčové rezne sú klasickým slovenským jedlom, ktoré sa teší veľkej obľube.

 

 

Aromatické, šťavnaté a plné chuti, sú ideálnym riešením pre každodenné rodinné obedy, ale aj pre špeciálne príležitosti.

Verzia sedliackych rezňov posúva toto jedlo na novú úroveň.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Príprava dokonalých rezňov z bravčovej krkovičky na sedliacky spôsob podľa receptu z portálu pysznosci vyžaduje kvalitné mäso, vhodné korenie a správne kulinárske techniky.

Každý detail je dôležitý, od marinovania mäsa až po jeho vyprážanie.

Základom sedliackych rezňov je bravčová krkovička, ktorá má ideálny pomer tuku a mäsa, čo zaručuje výnimočnú šťavnatosť pokrmu.

 

 

Na prípravu rezňov potrebujete aj marinádu z mlieka a korenia.

Postačí čerstvo mleté ​​korenie, granulovaný cesnak a malé množstvo soli.

 

 

Mäso by sa malo nechať v marináde niekoľko hodín, najlepšie cez noc, aby získalo jemnú štruktúru a naplnilo sa chuťou.

Po marinovaní treba bravčovú krkovičku scediť, ale nevysušovať papierovou utierkou, aby sa neodstránilo korenie.

Kľúčom k získaniu dokonalého povlaku je dôkladné obalenie a rýchle vyprážanie na dobre rozohriatom tuku, čo zabráni absorpcii prebytočného oleja.

 

 

Príliš vysoká teplota môže spôsobiť pripálenie, kým príliš nízka teplota môže viesť k nasýteniu mäsa tukom.

Ingrediencie:

4 plátky bravčovej krkovičky

 

 

700 ml mlieka

1 čajová lyžička granulovaného cesnaku

čerstvo mleté čierne ​​​​korenie

soľ podľa chuti

 

 

2 vajcia

hladká múka

strúhanka

tuk na vyprážanie najlepšie bravčová masť

 

 

Príprava:

Bravčovú krkovičku vložte do rovnej nádoby.

Posypte cesnakom, soľou a čerstvo mletým korením.

 

 

Nalejte mlieko tak, aby tekutina dôkladne pokryla kúsky mäsa.

Odložte na 12 hodín do chladničky.

 

 

Mäso scedíme a pripravíme si tri nádoby – jednu so strúhankou (je dobré pridať ďalšie korenie), jednu s múkou a jednu s rozšľahanými vajcami.

Na panvici rozohrejeme tuk.

Rezne obaľte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. 

 

 

Ihneď smažíme z oboch strán dozlatista.

Tieto rezne na sedliacky spôsob sú ideálnym spôsobom, ako priniesť do svojej kuchyne kúsok slovenskej tradície a potešiť rodinu aj priateľov vynikajúcim jedlom.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes