Cuketu nakrájam na plátky a vložím do vrecka: Ľutujem, že som tento recept nepoznala skôr!

Fantastický nápad, ako pripraviť cuketu úplne novým spôsobom.
[mashshare]

Tento vynaliezavý recept premení obyčajnú cuketu na sofistikovaný šalát.

 

 

Aj keď sa cuketa podáva surová len zriedka, v tejto podobe je skvelé ju jesť.

Preto sa oplatí vyskúšať túto zeleninu v jednoduchom dresingu, ktorý chutí skvele.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z portálu smakosze a neoľutujete.

Marinovaná cuketa

Grilovaciu sezónu radi oslavujeme rôznymi mäsovými grilovanými pochúťkami. 

 

 

K nim sa však skvele hodí aj zelenina. 

Marinovaný cuketový šalát má mnoho výhod a je skvelým doplnkom k rôznym jedlám.

Jeho príprava je mimoriadne jednoduchá a jeho základom je ľahko dostupná a lacná zelenina.

 

 

Je to aj vynaliezavé – veď cuketu v tejto podobe nejeme veľmi často.

A ak ostanú zvyšky, môžete ich podusiť na panvici a pridať napríklad do omáčky na cestoviny. 

Cuketový šalát

 

 

Ingrediencie:

1 stredná cuketa

1 malá cibuľa alebo šalotka

1 malý zväzok kôpru

 

 

2 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica olivového oleja

40 ml jablčného octu

1 lyžička francúzskej horčice

½ čajovej lyžičky čili vločiek

 

 

1 lyžička soli

½ lyžičky cukru

Postup:

Najlepšie je vybrať cuketu dostatočne mladú, aby bola jej šupka jemná.

 

 

Zeleninu nakrájajte na tenké plátky a vložte do misky.

Šalotku alebo cibuľu nakrájame na tenké pásiky.

 

 

Suroviny zmiešame a posypeme čili vločkami, soľou a cukrom.

Do šalátu pretlačíme cesnak.

Pridajte nasekaný kôpor.

 

 

Dôkladne premiešame.

Do malej nádoby nalejte ocot, olivový olej a lyžičku horčice.

 

 

Nádobu zatvorte a dôkladne pretrepte.

Zeleninu vložte do fóliového vrecka, najlepšie do rukávu na pečenie.

Nalejte obsah nádoby s marinádou.

 

 

Opatrne uzavrite a vreckom silno zatraste.

Pripravený šalát vložte do chladničky aspoň na jednu, alebo ešte lepšie niekoľko hodín.

Podávame vychladené, aby bol šalát chrumkavejší.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes