Cuketa s ryžou chutí lepšie ako mäso: Zdravé a neuveriteľne chutné jedlo!

Nikdy by mi nenapadlo, že cuketa s ryžou môže chutiť tak geniálne.
[mashshare]

Cuketové jedlá sú v kurze a niet sa čomu diviť.  Cuketa je nielen veľmi zdravá ale aj všestranná zelenina.

 

 

Okrem toho, že sú cukety chutné a lahodné, v kombinácii s ďalšími prísadami sú aj veľmi výživné a skvele nás zasýtia.

Tento recept si zamilujete, pretože táto cuketa s ryžou chutí lepšie ako mäso.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Jednoduché menu.

Potrebujeme:

50 g ryže

1 cuketa (350 – 400 g)

2 zemiaky

1 mrkva

zväzok jarnej cibuľky

3 vajcia

čierne mleté korenie

2 PL detskej krupice

3 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 PL kečupu

zväzok kôpru

strúčik cesnaku

Na servírovanie:

Varené alebo pečené nové zemiaky

Šalát z čerstvej zeleniny

Obľúbený dressing

Postup:

Ryžu prepláchnite, vložte do hrnca a zalejte osolenou vodou. 

Cuketu si umyjeme, ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Následne ju vložíme do misky, osolíme a necháme odpočívať, aby pustila šťavu. 

Zemiaky si ošúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. 

Následne ich vložíme do misky a pridáme vyžmýkanú cuketu. 

 

 

Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Potom ju zmiešame s ostatnými ingredienciami.

Jarnú cibuľku si umyjeme, nasekáme nadrobno a takisto vložíme do misky. 

 

 

Teraz  pridáme ryžu a 3 vajcia. 

Nakoniec pridáme čierne mleté korenie, detskú krupicu a všetko spolu premiešame. 

Necháme 20 minút stáť, aby krupica napučala.

Do samostatnej misky si vložíme 3 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu. 

 

 

Následne primiešame kečup, nasekaný kôpor a prelisovaný cesnak. 

Omáčku dôkladne premiešame. 

Na panvicu si nalejeme olej a z pripravenej zeleninovo-ryžovej hmoty formujeme placky. 

Smažte na miernom ohni z každej strany 5 – 6 minút. 

 

 

Určite ich vyskúšajte, sú veľmi chutné. 

Na záver ich len poukladajte na papierové utierky, aby vsiakla prebytočná mastnota a môžete podávať spolu s pripravenou omáčkou.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes