Neskutočne chutné, jemné a šťavnaté bravčové rezne s dokonalou omáčkou, ktoré vám v ústach spôsobia explóziu chutí.
Niektorí členovia mojej rodiny nie sú zrovna mäsové typy, ale keď pripravím tento pokrm, tak nedokážu odolať.
Vynikajúci recept na šťavnaté bravčové rezne z youtube kanála Sace Recepti.
Potrebujeme:
500 g bravčového karé (4 plátky)
2 PL hladkej múky
3 PL ajvaru
250-300 ml vody
2-3 strúčiky cesnaku
1 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
petržlenovú vňať
Postup:
Vykostené karé na tvrdej podložke prekryjeme fóliou. Vyklepeme hladkou stranou tĺčika.
Plátky z oboch strán posolíme a posypeme čiernym korením.
Potom mäso potrieme z oboch strán horčicou.
Bravčové rezne obalíme v múke.
Na panvici zohrejeme olej, vložíme plátky a smažíme z oboch strán do zlatista.
Osmažené rezne poukladáme do zapekacej formy.
Do oleja, v ktorom sme vysmážali rezne, nasypeme múku.
Premiešame a smažíme, kým sa nevytvorí zásmažka.
Potom pridáme ajvar a zamiešame.
Do zmesi nalejeme vodu a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.
Ďalej do omáčky pridáme na malé kocky nakrájaný cesnak.
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zamiešame.
Omáčku nalejeme na bravčové plátky v zapekacej forme.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 220°C.
Pečieme asi 30 minút.
10 minút pred koncom pečenia prekryjeme formu papierom na pečenie.
Lahodné rezne servírujeme so zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: