Pripravte si doma najjednoduchší a najrýchlejší šalát len z troch surovín, ktorý budete mať odteraz vždy po ruke.
U nás doma je natoľko obľúbený a populárny, že ho konzumujeme na kilogramy.
Jednoduchý a rýchly recept na unikátny majonézový šalát z youtube kanála Ellis leckere Kueche.
Potrebujeme:
250 g jemnej salámy
200 g majonézy
125 -150 g nakladaných uhoriek
25 ml uhorkového nálevu (cca 2 PL)
Postup:
Salámu nakrájame na tenké plátky.Vložíme do misky.
Pridáme uhorku nakrájanú na drobné kúsky.
Potom pridáme majonézu. Nakoniec do šalátu pridáme uhorkovú šťavu.
Všetko spolu dôkladne premiešame. Šalát vložíme vychladnúť do chladničky.
V chladničke ho môžeme uchovávať až sedem dní.
Môžeme servírovať, videonávod nájdete na konci článku.
BONUS: Parížsky šalát – originál podľa ČSN, na takú chuť sa nezabúda!
Šalát podľa ČSN, presne, ako si ho pamätáme z mliečnych barov.
Na pol kilogramu parížskeho šalátu potrebujeme:
200 g parížskej salámy
90 g kyslých uhoriek
30 g sterilizovaného hrášku
13 g cibule
150 g domácej majonézy (žĺtky a olej – najlepšie je použiť domáce vajcia)
5 g krupicového cukru
5 g soli
10 g plnotučnej horčice
2,5 g octu (1 ČL)
4 g worcesterskej omáčky
mleté čierne korenie (0,25 = na špičku noža)
Postup:
Odvážime 200 gramov salámy, 90 g sladkokyslých uhoriek, 30 g sterilizovaného hrášku a 13 gramov cibule.
Salámu ručne nakrájame na tenké rezance.
Rovnako aj uhorky ručne nakrájame.
Cibuľu nakrájame na čo najdrobnejšie kocky, aby nebola štipľavá a nezhorkla, dáme ju do sitka.
A prelejeme vriacou vodou. Nakrájané suroviny a hrášok dáme do misy.
Pridáme aj všetky ostatné prísady. Všetko dobre premiešame.
Hotový parížsky šalát uložíme do chladničky.
Niekoľko hodín ho necháme odpočívať. Vtedy je šalát najlepší.
Parížsky šalát podávame s pečivom napríklad večeru.
Alebo ho môžeme použiť pri zhotovovaní obložených chlebíčkov, zdobených plnených vajec a iných výrobkov studenej kuchyne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Videonávod:
https://youtu.be/GlfDKV264gs