Ako pripraviť najlepší jahodový džem na zimu BEZ želírovacieho prípravku? Odskúšaný a detsky jednoduchý recept!

Len z jahôd a cukru vykúzlite dokonalú lahôdku, po ktorej už v obchode nikdy nesiahnete.
[mashshare]

Predstavujeme vám jednoduchý recept na najlepší domáci jahodový džem všetkých čias.

 

 

Len z jahôd a cukru vykúzlite dokonalú lahôdku, po ktorej už v obchode nikdy nesiahnete.

Vynikajúci recept na najlepší domáci jahodový džem z youtube kanála Recepty CVR – Centrum Vzdelávania Rodiny.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

na 1 kg jahôd použijeme 300-400 g hnedého cukru

Postup:

Jahody umyjeme vo veľkej nádobe tak, aby dlho neboli vo vode, lebo sa rýchlo napijú a rozmočia sa.

Nožom odstránime stonku a nečistoty.

Potom jahody nakrájame na 2 cm kúsky.

 

 

Do nádoby s jahodami pridáme cukor.

Premiešame a necháme odstáť, kým sa cukor nerozpustí.

Môžeme ich nechať odstáť aj 24 hodín, ale prvé 4 hodiny ich necháme pri izbovej teplote a potom ich vložíme do chladničky.

 

 

Jahody občas premiešame.

Do dvoch hrncoch na sporáku pridáme po 4 naberačky jahôd.

Za stáleho miešania varíme 12-16 minút, kým nezmizne pena.

 

 

Uvarené jahody preložíme do veľkého hrnca.

Všetok uvarený džem ešte raz premiešame, aby sme získali rovnakú konzistenciu.

Ak medzitým vychladol, zohrejeme ho aspoň na 80-90°C (nemusí vrieť).

 

 

Poháre umyjeme a mokré ich dáme sterilizovať do rúry.

Rúra musí byť studená!

Rúru zapneme na 80-100°C, kým sa nezohreje na požadovanú teplotu.

 

 

Potom rúru vypneme a poháre necháme vnútri.

Do hrnca vložíme viečka a zalejeme vodou.

Preložíme na sporák a po zovretí varíme 3 minúty.

 

 

Džem plníme do horúcich pohárov, ktoré sme nechali v rúre.

Pamätáme, že džem nesmieme nikdy vkladať do studených pohárov, pretože by mohli popraskať!

Poháre pevne uzavrieme viečkom.

 

 

Poháre s džemom poukladáme hore dnom na deku.

Po 30 minútach poháre obrátime a pod dekou necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes