Základom tohto delikátneho jedla je bravčová panenka, cibuľa a smotana.
Príprava je samozrejme jednoduchá, stačí vám pár surovín a trochu času a fantastické jedlo je na svete.
Unikátny recept na jemnú bravčovú panenku z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 PL olivového oleja
1/2 kg bravčovej panenky
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
1 mrkvu
100 ml vína
250 ml vývaru
1/3 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
1 bobkový list
150 ml smotany na varenie
petržlenovú vňať
Postup:
Na začiatku rozpálime olivový olej na panvici.
Bravčovú panenku očistíme od tuku a nakrájame na plátky hrubé cca 2,5 cm.
Nakrájanú panenku z oboch strán posypeme čiernym korením a soľou.
Do rozpálenej panvice vložíme plátky mäsa.
Prudko smažíme 4 minúty z každej strany.
Osmaženú panenku vyberieme z panvice a vo výpeku z mäsa osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu.
Cibuľu smažíme tri minúty.
Potom pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a zamiešame.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Nakrájanú mrkvu pridáme do panvice, premiešame a smažíme dve minúty.
Podlejeme vínom, zamiešame a počkáme, kým sa zredukuje.
Nalejeme vývar, dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom.
Premiešame, prekryjeme pokrievkou a necháme dusiť 6 minút.
Zo zeleninovej zmesi vyberieme bobkový list.
Zmes poriadne rozmixujeme.
Omáčku prelejeme naspäť do panvice. Pridáme smotanu a poriadne premiešame.
Potom do omáčky vložíme mäso.
Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 3 minúty.
Medzitým na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Lahodné mäsko so zeleninovou omáčkou servírujeme s dusenou ryžou a petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: