Lacné a veľmi chutné! Tak sa dá zhrnúť dobrota s názvom moskovské zemiaky, ktoré si zamilujete!
Ingrediencie (na 4 porcie)
[line_list]
- Zemiaky – 8-10 kusov
- Vajcia – 2 ks
- Múka – 3 lyžice
- Cibuľa – 1 ks
- Maslo – 3 lyžice
- Kyslá smotana – 4 lyžice
- Soľ – podľa chuti
- Mleté čierne korenie – podľa chuti
- Zelené bylinky na ozdobenie – podľa chuti
- Rastlinný olej na vyprážanie
- Kyslá smotana – podľa chuti
[/line_list]
Postup
1. Zemiaky očistíme a umyjeme. Nakrájame na stredne veľké kúsky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme domäkka 20-30 minút.
2. Cibuľa očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno.
3. Zahrejte panvicu. Rozpustíme maslo a opražíme cibuľku do zlatista.
4. Z uvarených zemiakov zlejeme vody a zo zemiakov urobíme kašu.
5. Do kaše pridajte vajcia a restovanú cibuľu, okoreňte a osoľte. Dobre premiešajte. V prípade, že je zmes príliš tekutá, zahusťte múkou.
6. Zahrejte panvicu, nalejte rastlinný olej na vyprážanie.
7. Zo zemiakovej kaše si urobíme malé placky, obalíme ich v múke a dáme osmažiť dozlatista po oboch stranách (stačí 1-2 minúty na miernom ohni na jednu stranu).
8. Moskovské zemiaky sú pripravené. Môžete ich dochutiť kyslou smotanou a posypať nasekanými zelenámi bylinkami, ktoré jedlo skvele dozdobia.
Dobrú chuť!
zdroj: redakcia TJN, foto: redakcia TJN